Terapie Cranio Sacrală

Terapia Cranio Sacrală reprezintă metoda prin care terapeutul, folosind o atingere ușoară, se conectează cu pulsul cranio sacral al pacientului, ascultându-l și modelându-l pentru a-i  regla ritmul.

Principiile fundamentale ale TCS sunt următoarele:

  • Corpul este un tot unitar
  • Structura și funcția sunt corelate între ele
  • Corpul este un mecanism ce are puterea de a se corecta singur

Sistemul cranio – sacral este un sistem format din meninge, lichid cerebrospinal si structurile din interiorul sistemului membranos ce controleaza productia si fluxul acestui lichid.

Lichidul cerebrospinal hrănește și protejează creierul și măduva spinării. Acesta are un puls ritmic ce poate fi simțit și palpat în orice os sau țesut. Atunci când pulsul nu este ritmic înseamna că sunt anumite probleme de sănătate.

În concluzie prin  TCS terapeutul identifică, reglează și alimentează ritmul cranio-sacral al pacientului, astfel ajutând corpul să se refacă singur fără ajutorul medicamentelor sau al anumitor intervenții chirurgicale.

Corpul se reface și se vindecă singur atunci când suntem relaxați sau dormim. Din cauza stresului cotidian și a stilului modern de viață, această funcție, poate cea mai importantă, refacerea, este suprimată. De aceea este necesar să apelam la terapeuții cranio-sacrali pentru a regla aceste deficiente.

Aplicații TCS 

  1. Sistem neurologic – autism , ADHD, ADD, paralizie cerebrală, scleroză multiplă, AVC
  2. Gura/maxilar–  probleme ATM , tulburări ale nervului Trigemen, Bruxism  (scrâșnitul dinților), reducerea disconfortului după extracții dentare, osteo-integrarea implanturilor, recuperare-post operatorie , ajută în reușita tratamentelor ortodontice.
  3. Sistem digestiv–  sindromul colonului iritabil, intoleranță alimentară
  4. Dificultăți de învățare– dislexie(dificultăți de citire) și dificultăți de vorbire.
  5. Sugari– probleme de scaun, colici, constipație

Musșhi si sistemul osos–ajută în durerile cornice de gât, spate, tot ce ar putea avea legătură cu nervul sciatic, probleme post- operatorii, leziuni vechi .

Terapie Cranio Sacrală

TCS + Aromaterapie

50 Minute 200 RON