0373760388
LU-VI 07:00-21:00
Parteneri rate TBI credit si BT

Blog

Estetica dentară – Secretul unui zâmbet strălucitor prin tratamente avansate

Preocuparea față de aspectul danturii, este dovada îngrijirii sănătății orale. A avea un zâmbet strălucitor este unul dintre cei mai importanți factori care ne influențează nivelul încrederii în propria persoană. În societatea contemporană, estetica dentară face parte din stomatologia modernă, iar tehnologiile avansate oferă o gamă variată de tratamente menite să îmbunătățească aspectul estetic al dinților. La Centrul Medical Sfântul Gheorghe vă punem la dispoziție cele mai eficiente și populare tratamente, precum detartrajul, periajul profesional, air flow, albirea dentară ZOOM și LASER, fațete dentare și Lumineers.

IGIENIZARE PROFILACTICĂ – primul pas către un zâmbet impecabil

DETARTRAJUL reprezintă un standard în prevenția afecțiunilor oro-dentare și este primul pas esențial în obținerea unui zâmbet strălucitor.  Recomandat de specialiști în scop profilactic având rol în prevenția multor categorii de boli dentare (boala parodontală, peri-implantita, etc.), împreună cu periajul profesional și air flow, însumează IGIENIZAREA periodică, pe care trebuie să o facem la fiecare 6 luni (pacienții cu lucrări și implanturi la 4 luni, iar fumătorii la fiecare 3 luni). Procedeul constă în îndepărtarea tartrului acumulat atât subgingival (sub gingie) cât și supragingival – de pe suprafața dinților sau lucrărilor protetice, aparatelor ortodontice, implanturilor dentare.

PERIAJUL PROFESIONAL Recomandat pentru curățarea temeinică a dinților, ameliorează petele de natură alimentară și îndepărtează placa bacteriană atât de pe suprafața dinților, a fațetelor, a aparatelor ortodontice cât și înaintea efectuării unor obturații. Perierea dinților presupune utilizarea unei PASTE cu proprietăți abrazive de diferite granulații și a unei PERIUȚE folosită la o rotație mai mare decât cele de acasă, cu perii mai moi sau mai duri.

AIR FLOW Recomandat atât în vederea întreținerii culorii naturale a dinților sau redarea nuanței inițiale a fațetelor dentare, cât și lustruirea acestora redând strălucirea. Presupune utilizarea unui aparat special care utilizează o combinație de apă, aer și particule de carbonat de calciu/bicarbonat de sodiu cu granulație micronică pentru a îndepărta petele inestetice de pe suprafața smalțului care odată cu înaintarea în vârstă devine mai subțire si mai poros cu pori în care se acumulează pigmenții de natură alimentară. Această tehnică nu numai că asigură o curățare profundă ci și contribuie la albirea dinților, astfel fiind suficient pentru unii pacienți în vederea restaurării esteticii dentare nemai continuând cu următoarele tratamente.

ALBIREA DENTARĂ – Cu lampa LED sau LASER?

Albirea dinților este o procedură cosmetică de natură estetică care urmărește obținerea deschiderii culorii dinților naturali de la una până la mai multe nuanțe de alb, urmărind cheia dentară. Albirea dentară nu este permanentă, putând fi repetată anual și nu albește obturațiile, lucrările protetice sau fațetele dentare.

Cu toate că ideal ar fi ca albirea dentară să fie făcută în urma efectuării tuturor procedurilor din IGIENIZAREA PROFILACTICĂ, în cazul pacienților care nu au avut efectuat detartrajul de mai mult de 6 luni este recomandată realizarea albirii într-o ședință ulterioară detartrajului. În ceea ce privește pacienții care au efectuat igienizarea de mai puțin de 3 luni, se recomandă ca înainte de albire să fie efectuat măcar periajul profesional.

Ambele tipuri de albire folosesc un gel cu peroxid de hidrogen care necesită activarea prin lumină.

ALBIREA DENTARĂ cu lampa LED  este un tratament rapid și eficient, care utilizează o lampă specială cu LED pentru a activa gelul de albire aplicat pe dinți. Gelul accelerator de albire folosit poate avea peroxid de hidrogen în concentrații de 6, 12 și 25%, fiind ales de medic în funcție de nevoile pacientului. Lampa ZOOM utilizează un fascicol de lumină LED care se dispersează pe toată suprafața dinților pe ambele arcade.

Procedura poate fi realizata de la o singură dată până la de 3 ori în cadrul aceleiași ședințe, putând astfel dura de la 15 până la 45 de minute în funcție de rezultatele obținute.

ALBIREA DENTARĂ LASER Albirea dentară efectuată utilizând lumină LASER, este cea mai avansată tehnologie pentru albirea dinților naturali. Este cea mai precisă și performantă tehnică pentru că concentrează/ focalizează fascicolul laser și emite lumină pe suprafețe restrânse având o permeabilitate mai profundă. Manopera utilizează gel accelerator de albire cu peroxid de hidrogen în concentrație de 38%. Durata procesului de albire LASER Poate dura de la 10 până la 20 de minute, fascicolul laser fiind focalizat câte 2-3 minute pe fiecare cadran din cele 4 cadrane dentare. Procedura poate fi reluată și a doua oară, în funcție de rezultatele obținute. Manopera poate fi aplicată pentru albirea canalelor endodontice.

Pentru obținerea celor mai satisfăcătoare rezultate estetice la Centrul Medical Sfântul Gheorghe, utilizăm LASER-ul pentru multiplele sale avantaje:

tratarea și albirea mucoasei orale și a gingiilor hiperpigmentate/ întunecate, redând culoarea naturală

remodelarea gingiei și stimularea regenerării gingivale, producând un mare rezultat estetic.

FAȚETE DENTARE – transformarea estetică personalizată

Pentru pacienții care doresc să remedieze nu doar culoarea, ci și forma sau dimensiunea dinților, fațetele dentare reprezintă opțiunea ideală. Aceste învelișuri subțiri pot fi din ceramică presată EMAX, zirconiu sau porțelan cerinat Lumineers. Acestea sunt realizate pentru a se mula perfect pe dinții naturali și sunt aplicate cu grijă pe suprafața frontală a acestora. Fațetele dentare conferă un aspect uniform și atrăgător, comparabil cu cel al celebrităților autohtone sau de la Hollywood.

LUMINEERS – estetică fără compromis

Lumineers sunt un tip de fațete dentare, mai subțiri, cu avantaje suplimentare. Lumineers sunt extrem de subțiri (0,3 mm) și durabile, fiind aplicate, în cele mai multe cazuri, fără prepararea dinților (șlefuire). Aceasta oferă pacienților o soluție estetică fără compromisuri, cu rezultate remarcabile și reversibile.  Fațetele Lumineers sunt realizate personalizat în laboratoarele de tehnică dentară DenMat, acestea putând fi aplicate doar de personal acreditat DenMat în cadrul unei clinici dentare certificate. În Iași doar la Centrul Medical Sfântul Gheorghe poți opta pentru fațete Lumineers.

Estetica dentară nu este doar o preocupare cosmetică, ci și o investiție în sănătatea orală și în încrederea personală. Prin parcurgerea acestor etape – detartraj, periaj profesional, air flow, albire dentară ZOOM sau LASER, fațete dentare obișnuite sau Lumineers – pacienții se pot bucura de transformarea uluitoare a zâmbetului lor. Vino la o consultație să afli dacă ești un candidat pentru fațetele Lumineers!